News

UniCRE uspělo v soutěži Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost

Ústecký kraj ve spolupráci s Radou kvality ČR a Hospodářskou a sociální radu Ústeckého kraje uspořádal 2. ročník Ceny Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost. Unipetrol Výzkumně vzdělávací centrum, a.s. v této soutěži získalo zvláštní cenu poroty.

Cena byla udělena v pondělí 12. září v Císařském sále Muzea města Ústí nad Labem. UniCRE ji získalo především za přínos v oblasti spolupráce firemní a vzdělávací sféry. Z rukou hejtmana Ústeckého kraje ji převzal generální ředitel UniCRE František Svoboda.

„Naše firemní politika je výrazně zaměřena na odpovědnost jak vůči zaměstnancům, tak vůči okolí. Dlouhodobě spolupracujeme s vysokými školami a podporujeme rozvoj vzdělanosti v Ústeckém kraji. Náš výzkum je zaměřen mimo jiné na obnovitelné zdroje energie. V zaměstnanecké politice striktně uplatňujeme zásadu nediskriminace a zaměstnancům poskytujeme celou řadu benefitů,“ odůvodňuje František Svoboda, proč se UniCRE rozhodlo do soutěže přihlásit.

Organizace, které přijaly zásady společenské odpovědnosti, si dobrovolně stanovují vysoké etické standardy. Pečují o své zaměstnance i region, ve kterém působí. Nejsou lhostejné vůči životnímu prostředí. UniCRE se k takovému chování jednoznačně hlásí. „Toto ocenění považuji za velké povzbuzení v naší snaze dál pečovat o své zaměstnance a přispívat k rozvoji kraje,“ vyjadřuje František Svoboda zájem společnosti se v této oblasti dále rozvíjet a zlepšovat.

    diplom